COCAMIDOPROPYL BETAINE

Známka prospěšnosti (jako ve škole): 2

Další názvy: Betain, Cocamidopropyl Imethylglycin, (3-Cocosfettsäure-Amidopropyl)-Dimethylammonioacetat, Fettsäureamidoalkylbetain, Tego-Betain L 5351, Tegobetain L 7, Cocoamidopropyl Betaine, COCO-BETAINE, Cocamidopropyl

Původ: rostlinného (nejčastěji u certifikované přírodní kosmetiky) nebo syntetického původu

Účel: čistidlo, snižuje povrchové napětí vody, tenzid, pěnidlo

Charakteristika:

  • snižuje povrchové napětí kosmetického produktu
  • zlepšuje kvalitu (objem, texturu a stabilitu) pěny
  • je pravděpodobně méně dráždivý než naznačily některé studie
  • látka povolená u přírodních certifikátů ECOCERT a CPK
  • pokožkou dobře snášen
  • složka je obsažena i v produktech doporučovaných dánskou Asthma and Allergy Association

Kosmetika obsahující COCAMIDOPROPYL BETAINE například:
Vlasové šampony a sprchové gely URTEKRAM
Dětský šampon – s medem, heřmánkem a vůní mandarinek, neštípe do očí – 200 ml, Nobilis Tilia
NOBILIS TILIA šampony a sprchové gely
Šampony LAVERA

Zdroje:

  • Kosmetik-Inhaltsstoffe A-Z, page 106
  • Körperpflegekunde und Kosmetik, page 104
  • Hobby-cosmetic.de
  • Springer Lexikon Kosmetik, page 121/122

cocamidprophyl betain

foto: see-through-the-eye-of-g