AMMONIUM LAURYL SULFATE

Známka prospěšnosti (jako ve škole): 2

Další názvy: Ammoniumdodecylsulfat, Ammoniumlaurylsulfat

Původ: různý

Účel: pěnidlo, čistič, tenzid

Charakteristika:

  • snižuje povrchové napětí kosmetiky
  • povoleno i v přírodní kosmetice
  • šetrnější a méně dráždivá náhrada za SLS

Kosmetika obsahující AMMONIUM LAURYL SULFATE například:
Šampón VELVET ROSE – růže stolistá, hedvábí a panthenol pro vláčnost a lesk, 200 ml, Sante

ammonium laruyl sulfate

foto: whereisduff