COCO-BETAINE

Známka prospěšnosti (jako ve škole): 2

Další názvy: Betain, kokodimethylglycin, Cocodimethylbetain, Kokosdimethylbetain, Tego Betain A 4080, Kokos Betain

Původ: nejčastěji rostlinného původu

Účel: čistidlo, snižuje povrchové napětí vody, tenzid, pěnidlo

Charakteristika:

  • snižuje povrchové napětí kosmetického produktu
  • zlepšuje kvalitu (objem, texturu a stabilitu) pěny
  • je pravděpodobně méně dráždivý než naznačily některé studie

Zdroje:

  • Springer Lexikon Kosmetik, page 121/122

coco-betain

foto:11350782@N02