LANOLIN

Známka prospěšnosti (jako ve škole): 2

Další názvy: adeps lanae, Adeps Lanae Anhydricus, Cera Lanae, Lanae Cera, Lanolin Oil, Wollfett, Wollwachs

Původ: živočišný – z ovčí strsti

Účel: koemulgátor, zvláčňující látka, lipid

Charakteristika:

  • při použití se rovnoměrně roztírá
  • snižuje statickou elektřinu
  • zjemňuje a vyhlazuje pokožku
  • udržuje pokožku v dobrém stavu
  • dodává lehkost, objem a lesk
  • má schopnost absorbovat několikanásobné množství vody než je jeho objem
  • dodává pokožce vysokou vláčnost

Kosmetika obsahující LANOLIN například:
Krém na holení MANN – s jojobou, ginkgem a lanolinem, 75 ml, Logona
Basis sensitiv – Přírodní krém na nohy, 75 ml, Lavera
Přírodní rtěnky SANTE
Mandlový krém BIO, Baby & Kinder, 75 ml, Lavera
Balzám na rty BIO Goji, 5 g, Sante
Vlasový vosk – dodává výživu, tvar a lesk, 50 ml, Sante
BALZÁM NA RTY – bio Karité – bambucké máslo, 19 ml, Saloos
Přírodní oční stíny v tužce SANTE
Čistící mléko pro alergiky – řada PUR, 125 ml, Logona

lanolin

foto: bertozland