MICROCRYSTALLINE CELLULOSE

Známka prospěšnosti (jako ve škole): 2

Další názvy: Mikrokrystalická celulóza, Mikrokristalline Cellulose, cellulosum, Avicel, Cellulose, Mikrokristalline, Elcema P 100, Microcristalline Cellulose

Původ: rostlinný

Účel: protispékavý stabilizátor, absorbent, stabilizátor emulze, regulátor viskozity

Charakteristika:

  • dobrý emlugátor často využívaný v kosmetice
  • většina z nich je povolena i pro certifikovanou přírodní kosmetiku
  • pomáhá udržovat emulzi stabilní
  • snižuje průhlednost nebo průsvitnost kosmetických přípravků
  • zlepšuje stabilitu a tedy i trvanlivost složek

Kosmetika obsahující MICROCRYSTALLINE CELLULOSE například:
Přírodní BB krém 6v1, 30 ml, Lavera
Přírodní BB krém 6 v 1 s ochrannou proti sluníčku SPF 20, 30 ml, Alva
Přírodní certifikované Make-upy od Lavery
Přírodní certifikované Řasenky SANTE

Zdroje:
Wikipedia
Springer Lexikon Kosmetik, page 354

micro1

foto: jdbaskin