SORBITAN STEARATE

Známka prospěšnosti (jako ve škole): 2

Další názvy: Monosorbitanester kyseliny stearové, Sorbitanstearat, Arlacel 83, E 491, Sorbitanfettaeurestearate, Sorbitanmonostearat, Span 60, Sorbitan Stearat

Původ: různý – u certifikované přírodní kosmetiky musí být rostlinného původu – u konvenční kosmetiky může být živočišného původu

Účel: emulgátor

Charakteristika:

  • šetrný k životnímu prostředí
  • šetrný k pokožce, neagresivní
  • povolený v certifikované přírodní kosmetice (rostlinný původ)
  • používá se i v potravinářství

Kosmetika obsahující SORBITAN STEARATE například:
Čistící mléko – BIO Růže a BIO Aloe pro suchou a citlivou pleť, 125 ml, Logona
Jemný peeling BIO Acai, 2 x 7,5 ml, Sante
Kondicionér Pšeničný protein, 200 ml, Logona
Pleťový krém BIO Aloe vera + Olivový olej + Verbena, Daily Care, 100 ml, Logona
Pleťový krém BIO Aloe vera + Vanilka, 100 ml, Logona
Tělové máslo Granátové jablko + Sezam – ORIENTAL, 200 ml, Logona

SORBITAN STEARATE

foto: deathender