CETYL PALMITATE

Známka prospěšnosti (jako ve škole): 2

Další názvy: Cethylesterkyseliny palmitové, Cetylpalmitat, Cutina Cp, Hexadecylpalmitat, HEXADECANOIC ACID, HEXADECYL ESTER; HEXADECYL ESTER HEXADECANOIC ACID; HEXADECYL PALMITATE; N-HEXADECYL HEXADECANOATE; PALMITYL PALMITATE; CETIN; HEXADECANOIC ACID, HEXADECYL ESTER; HEXADECYL PALMITATE; PALMITYL PALMITATE; STANDAMUL 1616

Původ: různý (pozor může být i živočišný původ – prokazatelný přírodní rostlinný původ je pouze u certifikované přírodní kosmetiky)

Účel: konzistenční činidlo emulzí

Charakteristika:

  • zjemňuje a vyhlazuje pokožku
  • oblíbená a doporučovaná látka
  • navrací pokožce lipoidní výživu

Kosmetika obsahující CETYL PALMITATE například:
Krizový krém podle Bachovy květinové terapie, 50 ml, Fitne

Další informace:
The Directory of Open Access Journals
Taylor & Francis Online
PubMed.gov US National Library of MedicineNational Institutes of Health
Cosmetic Ingredient Review

ammonium laruyl sulfate

foto: whereisduff