PHENOXYETHANOL

Známka prospěšnosti (jako ve škole): 3

Další názvy: Ethylenglykolmonofenyléter, phenoxyethanolum, Phenoxethol, Phenoxylethanol

Původ: syntetický

Účel: konzervant

Charakteristika:

  • maximální povolená koncentrace je 1%
  • brání rozvoji mikroorganismů v kosmetice
  • konzervační činidlo v mnoha případech nahrazující problematické parabeny
  • dobře snášeno

Kosmetika obsahující PHENOXYETHANOL například:
ALOE VERA GEL 99,9% – pomáhá hojit , hydratuje, 200, Esi
AKNÉ GEL, 100 ml s dávkovačem, Nobilis Tilia
Antimykotický gel MYKOSAN – proti kožním plísním – 50 ml s dávkovačem, Nobilis Tilia
Změkčující krém CUTIS – změkčuje ztvrdlou kůži na patách, chodidlech, rukou a loktech – 100 ml, Nobilis Tilia
Levandulový gel – jemný gel pro zklidnění pokožky – 50 ml s dávkovačem, Nobilis Tilia

Další informace:
The Directory of Open Access Journals
Taylor & Francis Online
PubMed.gov US National Library of MedicineNational Institutes of Health
Cosmetic Ingredient Review

foto: cobalt