ISOPROPYL MYRISTATE

Známka prospěšnosti (jako ve škole): 2 až 3

Další názvy: Izopropylester kyseliny myristové, Isopropylmyristat, isopropylis myristas, Myristinsäureisopropylester, 1-METHYLETHYL ESTER TETRADECANOIC ACID; 1-METHYLETHYL TETRADECANOATE; IPM; ISOPROPYL ESTER MYRISTIC ACID; ISOPROPYL TETRADECONOATE; MYRISTIC ACID, ISOPROPYL ESTER; TETRADECANOIC ACID, 1-METHYLETHYL ESTER; TETRADECANOIC ACID, 1METHYLETHYL ESTER; 1-TRIDECANECARBOXYLIC ACID, ISOPROPYL ESTER; BISOMEL; CRODACOL IPM

Původ: různý

Účel: náhrada lipidů, zvlhčuje, rozpouští další látky

Charakteristika:

  • může způsobovat tvorbu komedonů
  • rozpouští a nese jiné účinné látky
  • zjemňuje a vyhlazuje pokožku
  • udržuje pokožku v dobrém stavu
  • dobře se nanáší, rychle se vstřebává, nezanechává mastný film
  • nemá tendenci k žluknutí
  • musí být používán v nízkých koncentracích díky možnému dráždění

Kosmetika obsahující ISOPROPYL MYRISTATE například:
(stav k O2/2018)
Just – Bylinný sprej
Goldwell – Inner Effect (Vnitřní Efekt)
L’Occitane – Body Lotionn (Tělové mléko)
Rival De Loop (Rossmann) – Beauty Sleep Ampullen
Schwarzkopf – Syoss Volume Lift Spülung
Schwarzkopf – Fa Seidig-Sanft

Další informace:
Körperpflegekunde und Kosmetik, Autor: Ellsässer, Sabine
Springer Lexikon Kosmetik und Körperpflege, Autor: Bährle-Rapp, Marina
The Directory of Open Access Journals
Taylor & Francis Online
PubMed.gov US National Library of MedicineNational Institutes of Health
Cosmetic Ingredient Review

ISOPROPYL MYRISTATE

foto: cjphotos